Compatibilitatea pieselor individuale

La ce este bine să fiți atenți:

 1. Achiziționarea unui headset pentru placă cu cap integrat sau standard

La placa cu cap integrat este necesară achiziționarea de părți componente integrate, fără filet.

Cu toate acestea, ținând cont de faptul că setul de cap integrat este un sub-set al celui standard fără filet cu rulmenți industriali, se poate cumpăra și un cap fără filet cu rulmenți industriali și pot fi folosite doar piesele corespunzătoare.

 1. Achiziționarea unui headset pentru trotinetele care utilizează o furcă cu filet (este vorba despre seturi pentru începători)

Aici este necesară achiziționarea unui set cu cap filetat (ce utilizează rulmenți cu bile).
Se pot folosi și seturi standard fără filet. În acest caz însă este necesară folosirea piuliței originale, care se plasează pe noul set de capete.

Aceasta, însă, nu este o soluție economică. În momentul schimbării headset-ului, trotineta va avea o valoare mai mică decât cea mai ieftină trotinetă cu filet.

 1. Circumferința roții vs. furca și deck-ul existente

95% dintre roțile noi comercializate pe piață au diametrul de 100mm și mai mult. Cea mai mare parte a utilizatorilor, deci, urrmăresc roți mai mari.
La trecerea pe roți de 110 mm este necesar să vă asigurați că ansamblul de care dispune trotineta dvs. poate găzdui roți cu diametrul de 110 mm (sau 120 sau 125 mm).

În calcule trebuie luată în considerare nu doar furca, ci și placa și frânele (acestea mai ales în cazul roților de 120 sau 125 mm).

Practic, controlul vizual și puțin spirit tehnic sunt de ajuns. Roțile de 110 mm „cresc” furca cu 5 mm în înălțime. Vor mai încăpea?

 1. Achiziționarea clemei vs. diametrul exterior al tijei verticale pentru ghidon

Ghidonul poate avea două diametre diferite: 31,8 mm și 34,9 mm. Atunci când cumpărați, asigurați-vă că acesta are diametrul manșonului compatibil cu cel al ghidonului.
Fiecare clemă și fiecare ghidon are diametrul său. La ghidon se indică diametrul exterior, iar la clemă diametrul interior.
Majoritatea ghidoanelor se comercializează cu reducție, care este un strat metalic în interiorul clemei. Acesta permite folosirea clemei pentru ambele tipuri de ghidoane (de 31,8 mm cu reducție și de 34,9 mm fără).

 1. Achiziționarea frânelor pentru placă

Frânele pot fi o problemă constantă. Nu există nimic comparabil cu frâna universală. Diferiți producători au creat sisteme de frânare diferite. De aceea, recomandăm ca înainte de a cumpăra, fie să sunați, fie să ne scrieți. Întotdeauna se găsește o frână care să fie compatibilă cu placa dvs.

 1. Cumpărarea SCS vs. ghidon existent

Această linie de produse este destinată clienților care trec de la sistemul SCS la un alt sistem de compresie.

Mai întâi este necesar să verificați ce tip de ghidon aveți: cu diametrul exterior de 31,8 mm sau 34,9 mm, cu sau fără caneluri (vom presupune „cu”), de Aluminiu sau oțel.

 1. a) Cea mai mare ofertă de ghidoane SCS este compatibilă cu ambele tipuri de diametre exterioare (cele SCS include recucția). Este, așadar necesar să verificați acest lucru în descrierea produsului.
 1. b) Dacă achiziționați SCS cu reducție, la ghidonul de 31,8 mm utilizați și reducția, însă la ghidonul cu diametrul de 34,9 mm folosirea reducției nu este necesară.
 1. c) Dacă aveți ghidonul din Aluminiu, atunci nu luați în considerare varianta SCS. E posibil să fie doar bani aruncați degeaba. În cazul ghidonului de Aluminiu, sistemul de compresie ICS și clema sunt suficiente.
 2. d) Ghidoanele utilizate și SCS nu trebuie să aibă caneluri. Puteți scăpa de caneluri prin două metode:

– Canelurile se pot pili cu un fierăstrău pentru metale sau cu flexul

– În ghidonul cu diametrul exterior de 31,8 mm introducem reducția, care elimină funcționalitatea canelurilor. În locul reducției, puteți folosi o bucată de metal cu o lungime de cel puțin 2 cm (cum ar fi o furculiță veche). Această posibilitate nu va pierde aproximativ 4 cm din lungimea ghidonului.

 1. Achiziționarea sistemului de compresie HIC vs. ghidonul existent

Aici este ușor. Dacă vreți să folosiți sistemul de compresie HIC, trebuie să aveți ghidonul din oțel sau titan, cu diametrul interior de 31,8 mm și cel exterior de 34,9 mm, care are și caneluri. La altele, sistemul HIC nu va avea loc.

 1. Achiziționarea unui ghidon nou vs. sistemul de compresie existent

Care este ghidonul meu actual (diametrul exterior al tijei verticale, diametrul interior al tijei verticale, au caneluri)? Dacă cumpărați ghidon nou pentru sistemul de compresie existent, este foarte ușor. Aflați ce tip de ghidon aveți (diametru interior / caneluri) și cumpărați un model similar de la brandul dvs. preferat.

 1. Achiziționarea unei furci noi

La alegerea unei furci noi este necesar să fiți atenți la cel sistemul de compresie pe care îl utilizați. În caz că aveți SCS, nu veți cumpărați furcă ICS. Producători diferiți de plăci utilizează lungimi diferite (sau înălțimi) ale clemei. Dacă aveți placă cu clemă scurtă (de ex. MGP), poate fi o problemă de compatibilitate cu o furcă SCS lungă (respectiv cu lungimea tubului furcii). Această problemă se va soluționa cu ajutorul Spacer-ului. Lungimea liberă neintegrată a clemei este 9 cm (10,5 cm cu headset). Lungimea liberă neintegrată a clemei este 10 cm (10,5 cm cu headset). Cea mai mare furcă are această dimensiune. În cazul în care clema are orice altă dimensiune, este necesar să se verifice compatibilitatea furcii cu placa.

 1. Furci cu filet și peguri

Nu recomandăm sub nicio formă utilizarea pegurilor pe o trotinetă prevăzută cu o furcă cu filet.

Furcile filetate sunt produse pentru anumite tipuri de trotinete de începători, așadar rama furcii nu este adaptată pentru peg. Pegurile dispun de o pârghie suplimentară pe care rama furcii filetante nu o poate susține, acest lucru cauzând îndoirea furcii. Iar în al doilea rând, atunci când cineva are furcă filetantă, este începător. Iar începătorii sunt mai degrabă încurcați de peguri.