Cine e începător?

Este important de menționat faptul că majoritatea deteriorărilor la începători sunt din cauza efectuării necorespunzătoare a anumitor trucuri sau realizarea de trucuri pentru care trotineta respectivă nu a fost creată.
La începători, este greșit principiul conform căruia în fiecare zi trebuie să înveți trucuri noi. De aceea, considerăm că este mai importantă perfecționarea acelor trucuri pentru care trotineta a fost creată.

Trotinetele pentru începători sunt special create pentru următoarele situații și condiții:

Vârsta: 6 până la 12 ani

Greutatea utilizatorului: până la 40 kg

Utilizare corectă:
Recomandate pentru exersarea trucurilor de bază, concret: bunnyhop, tailwhip, 180, barspin, principalele mișcări în skatepark, grind / slide pe obstacole metalice.

Pentru folosirea în skatepark, atunci când utilizatorul copiază suprafața obstacolelor pe care le parcurge. Rază, fun box, piramide, bazine, etc.

Pentru folosirea liberă în jurul skatepark-ului, dar pe suprafețe drepte și curate (pietrele, cioburile și diverse tipuri de murdărie pot deteriora roțile).

Utilizare incorectă:
Sărituri la înălțimi mai mari de 20 cm (mai ales trucurile „fly out”. Săriturile în afara rampelor sau de la jumătatea rampei și până la baza acesteia).
Polizarea prea deasă (=alunecarea pe partea inferioară a planșei) pe obstacole de beton, granit sau piatră.

Împrumutarea trotinetei prietenilor mai mari.
Frânările lungi (înainte de fiecare alunecare)
Folosirea cu accesoriile activate (roțile activate, headset activat).

Folosirea trotinetei în apă.

Alegerea trotinetei pentru începători
Atunci când achiziționează prima trotinetă pentru copiii lor, părinții își pun mereu aceeași întrebare: „Se va distra copilul meu folosind acest obiect sau va sfârși la fel ca toate celelalte, doar ocupând loc inutil în garaj?!”
Trotinetele freestyle nu sunt diferite de alte sporturi. Etajul inferior al piramidei este compus din copiii care abia încep acest sport. Al doilea etaj este apoi format din copiii / utilizatorii care sunt pasionați de acest sport și care mai au și alte trotinete sau componente.

Foarte mulți copii vor rămâne fideli primei achiziții, așa că alte investiții în acest sport nu vor mai fi necesare, fie că vorbim despre cumpărarea unei noi trotinete sau de accesorii.

Informație IMPORTANTĂ: Dacă copilul dvs. este pasionat de sport, face sport în mod regulat și are capacitatea morală și disciplina necesară obținerii de performanțe, atunci poate ar trebui să considerați mai degrabă o trotinetă model intermediar, decât una pentru începători.
Un copil concentrat pe sport (care este interesat de activități sportive de mai multe ori pe săptămână) s-ar putea să atingă limitele trotinetei pentru începători destul de rapid. Primele progrese ale copiilor pricepuți vor fi vizibile cu rapiditate.
Problema, după aceea, rămâne faptul că upgradarea trotinetelor ieftine la unele mai performante este destul de scumpă și practic nu se justifică din punct de vedere economic.

Trotinetele ieftine pentru începători folosesc sistem cu filet, adică o furcă cu filet + set de cap filetant.
Toate celelalte trotinete folosesc un sistem fără filet, adică furci fără furcă filetantă + set de cap fără filetare.
Trecerea de la un sistem cu înfiletare la unul fără este relativ costisitoare și chiar dacă se alege folosirea cele mai ieftine alternative, aceasta tot va depăși prețul actualei trotinete.