Simple rockering pe Seba FRX și FR3

15. 2. 2018 | Jaro

Noutățile Seba pentru sezonul 2016 FR3 și FRX au ramele comune X2R. Faptul că este vorba despre clasa de bază a rolelor, este clar ca în cazul ramelor noi nu va fi potrivită varianta cu cea mai mare duritate. Cea mai interesantă posibilitate a ramelor este opțiunea de rockering.

Rockering-ul este o expresie cunoscută din slalom freestyle sau hochei inline, unde prima și ultima roată este în general utilizată la un diametru de 4 mm mai mic pentru a obține efectul ”leagănului” pe patinele de hochei.Rezultatul este o rotire incomparabilă , utilizată în curbele abrupte, bruște pe terenul de hochei inline sau în slalom. Rolele sau patinele cu rocker sunt mult mai instabile la viteze mari.

Rocker-ul în patinaj poate fi realizat prin două posibilități. Cel mai simplu este să îți pui pe marginile ramelor (flat) standard roți cu 4 mm mai mici. În cazul în care îți dorești mai multă stabilitate, poți reveni din nou la roțile originale. A doua posibilitate este ca rocker-ul să fie deja încorporat în ramele patinelor. În acest caz, poți utiliza patru roți de 80 mm, iar datorită modelului, roțile de la margine se vor afla în aer. Acest tip de cadru nu este foarte universal. Este utilizat mai ales de ”patinatorii iubitori doar de freestyle”.

În cazul modelelor Seba FR3 și Seba FRX roțile de la margine sunt prevăzute cu anumit tip de osie a cărui rotire determină dacă roțile de la margine sunt în aceeași poziție precum cele din mijloc sau dacă sunt în aer. Datorită acestui fapt, poți face rocker literalmente în câteva secunde. Ideea nu este nouă, în vechile patine Roces sau Salomon ne-am întâlnit cu posibilitatea de a roti inserția într-un cadru plastic care controla înălțimea atașamentului roții. Prima dată am văzut acest gen de rocking în videoclip unde Pinto a revizuit pentru prima dată unele dintre modelele brandului corean Flying Eagle. Iată linkul.

Pentru o demonstrație, am filmat un videoclip în care arătăm cum se poate seta rockerul pe fiecare model. Care-i părerea ta: rame noi sau cele clasice la care îți poți cumpăra 4 roți mici?

Marca Seba

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *