Cum să alegi un skateboard pentru începători

29. 1. 2021 | Andrea

Skateboardingul obține în ultima vreme din ce în ce mai multă popularitate. Popularitatea sa în creștere a fost confirmată și de succesul asociat cu includerea sa în Jocurile Olimpice. Cum să te orientezi în alegerea skateabord-ului potrivit, astfel încât începutul în acest sport cool să fie cât mai bun posibil? Vă aducem 5 sfaturi care vă vor ajuta cu siguranță la începuturile dumneavoastră în skateboarding.

2. Alegerea magazinului corect

Alege-ți un magazin care este specializat în sporturi de acțiune și vânzare de mărci cât mai bune. Cel mai probabil veți primi sfaturi profesionale bune și vă veți achiziționa un skateboard de calitate. La urma urmei, dacă încercați să economisiți o sumă disproporționată, este foarte posibil ca mai devreme sau mai târziu să ajungeți oricum în magazin (dacă skate-ul fără calitate nu vă va descuraja până atunci). Nu în ultimul rând, cel mai mare avantaj va fi serviciul disponibil și o gamă largă de piese de schimb disponibile ori de câte ori aveți nevoie de ele.

2. Skateaboard complet sau piese în parte

Ca și începător probabil te confrunți cu o mare dilemă. Te gândești, dacă să-ți cumperi skateabordul pe piese în parte sau dorești un set complet. La cumpărarea pieselor în parte suma se poate dubla iar unele componente vor fi probabil cu ceva mai calitative. Prin cumpărarea unui set de la o marcă bună nu o să stricați nimica iar producătorul se va ocupa în locul tău de toate problemele legate de asamblarea skateabordului.  (click pe toată oferta de skateaborduri)

3. Placa și dimenisunea sa

Placa este cea importantă parte din componentele skateabordului. Este în contact direct cu picioarele tale și din tot set ea, este cea mai vizibilă. De acea alegerea unui design anume este extra distractiv.

Majoritatea plăcilor sunt fabricate din lemn de arțar de 7 straturi asamblat prin lipici și presat sub mare presiune.

Dimensiunea plăcii skateabordului se destinde din preferințele tale de cursă și de asemenea de la creștere. Alegerea dimensiunii potrivite vei putea soluționa în momentul alegerii setului de skate (link) și de asemenea în alegerea plăcii în sine. Dacă ești începător cu înălțimea medie, probabil o să-ți convină o placă lată de 8-8.25 inch. Dacă te încadrezi în călători mai mici, caută printre plăci cu o lățime mai mică, ca de exemplu 7.75 și invers, dacă te încadrezi mai mult la călători mai mari atunci caută un skateaboard mai mare.

Alegerea dimensiunii plăcii pentru adolescenți – același lucru este valabil pentru ei ca și pentru călători adulți. Skateboard cu lățimea în jur de 7.75 inch va fi suficient.

Pentru copiii mici și ambițioși, desigur, veți găsi și skateboard-uri cu dimensiuni care se apropie de 7 inch.

Alternativ vă puteți ajuta, de asemenea, cu această diagramă de dimensiuni Dwindle pentru începători.

Size Chart Skateboards

Sfat: dacă nu te poți decide, nu pierde timpul gândindu-te la detalii mici. Va dura până când veți obține skill-ul necesar pentru a putea recunoaște acest lucru.

4. Roți

Roți pentru street sunt de obicei mai mici. Se manipulează mai ușor și sunt mai agile. În schimb, roțile mai mari sunt folosite pentru a merge în skate park și pe rampe. De exemplu, 54-60mm. Datorită lor, veți obține și mai multă viteză pentru salturi și trucuri.

Duritatea roților este un capitol în sine. Roțile mai dure (101A) vor aluneca mai ușor. Desigur, acest lucru poate să nu fie bun în orice situație, dar învățarea unor noi trucuri te-ar putea ajuta să ai impact sau să încerci să oprești un nou salt / truc. De asemenea, va fi mai ușor să manevrați cu roți mai dure, ceea ce ar putea fi util dacă călătoriți în jos pe un deal.

Roțile cu o duritate de 99A nu sunt chiar atât de mai moi precum au duritatea de 101A, dar va fi puțin mai greu să porniți diapozitivul. Pentru a rezuma – roțile mai moi sunt mai confortabile pentru călătoria normală și în același timp este mai greu să alunecați cu ele, ceea ce uneori poate fi mai dificil pentru un începător. Desigur, puteți echipa și un skateboard cu roți cruiser moi, dar trucurile nu vor fi foarte reale. De asemenea, poate va fi necesar să măriți înălțimea punții cu coloanele montante (întreaga gamă de roți de skateboard).

5. Rulmenți

Rulmenții sunt un subiect controversat. Multe sunt marcate cu standardul ABEC, pe care majoritatea producătorilor îl preferă până în prezent. Cu toate acestea, ABEC nu este totul și indică doar precizia prelucrării bilelor din interior. Există chiar și mărci pe piață care au abandonat deja standardul ABEC. Scurta recomandare este că, dacă cumpărați o placă de marcă, nu aveți de-a face cu rulmenți. Acestea nu vor fi cu siguranță un motiv care vă împiedică atunci când o să avansați în tehnologiile sau la nu vă vor împiedica în timpul călătoriei.

Rulmenți

6. Griptape

Majoritatea Griptape este asemănătoare. La început nici nu trebuie să vă preocupați cu asta. Dacă vă veți asambla singur un set atunci concentrați-vă asupra mărcii cum ar fi Jessup.

Griptape

7. Trucky

La fiecare dimensiune a truck, de obicei o să găsiți specificat dimensiunea plăcilor pentru care sunt destinate. Nu ar trebui să fie strânse, pentru că atunci s-ar putea face întoarcerea prost și, dimpotrivă, nu ar trebui să fie largi, pentru că ai putea să calci chiar roata (întreaga gamă de accesorii pentru skateboard-uri).

Trucky

Sperăm că v-am ajutat cu elementele de bază. Mai rămâne doar să alegi skateboard-ul potrivit și să pornești la drum. Faceți clic pe bannerul de mai sus și treceți direct la magazinul nostru online, unde veți găsi o selecție largă de patine.   

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *